• 050 3778887
  • pirjo.alakaarre@gmail.com
  • Virrat

Kuka on Pirjo

 

Olen sanavalmis, kantaa ottava, yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut kuntavaaliehdokas. Elämäni keskiössä vapaa-ajallani on perhe; aviomies ja kaksi ihanaa tytärtä, sekä koiraharrastus ja ystävät. Ikää minulla on 50 vuotta.
Ammatiltani olen varsinainen ’sekatyönainen’- vaaliesittelyissäni lukee, että olen atk-kouluttaja ja koordinaattori.
Koordinaattori- nimike kokoaa hyvin sen kaiken muun, mitä teen tietokonejuttujen lisäksi. Työhistoriaani kuuluu siis noin kymmenen vuoden kokemus päätoimisesta atk-kouluttajan työstä- pääaine on ollut aina tietotekniikka sen eri muodoissa, mutta olen myös pitänyt asiakaspalvelukoulutuksia ja ollut vastaanottamassa näyttöjä erilaisissa näyttötutkintokoulutuksissa.

Nykyisin teen tietotekniikkaan liittyen monenlaista; välillä koulutan ja opastan lähinnä tietokoneiden peruskäyttöä sekä erilaisten ohjelmien käyttöä. Työhistoriaani kuuluu mm. monen vuoden ajalta tietokoneen peruskurssiopetus sekä tietokoneen A-ajokorttin ja AB-ajokorttiin liittyvä opetus näiden tutkintojen kaikkien osa-alueiden osalta. ( Sis. peruskäyttö, käyttöjärjetelmätietous, Office-paketin kaikki ohjelmat.) Sitten luon ja päivitän nettisivuja ja teen myös erilaisia kuvankäsittelytöitä. Välillä korjaan ihmisten tietokoneita tai asennan oheislaitteita, kuten tulostimia, jne. Sitten saatan esim. opastaa erilaisten tietoteknisten laitteiden hankinnassa ja niiden käyttöönotossa. Monenlaista puuhaa tarjoaa tämä ala.

Yksi työalani on myyntityö: Meillä on mm. erilaista tapahtumamyyntiä- valikoima hiukan vaihtelee sesongin mukaan, mutta päätuote on ehdottomasti metrilaku ja jättitikkarit erilaisissa tapahtumissa, missä on yleensä lapsiperheitä mukana.
Sitten on taidemyynti. Meiltä saa tilata esim. muotokuvia. Voit tutustua valikoimaamme täällä. Heinäkuussa 2021 minulla on tyttärieni Mean ja Adan kanssa yhteinen taidenäyttely Killinkosken Wanhan tehdasmiljöön galleriassa, mikä sijaitsee kesäkahvilan vieressä. Tervetuloa sinne tutustumaan taiteeseemme. Osoite on: Inkantie 60, 34980 Killinkoski. Taiteessa teknikkani on sekatekniikka. Olen tehnyt paljon luonto- ja eläinaiheisia tauluja, maisemia, mutta jonkin verran myös abstraktia taidetta. Muutaman muotokuvankin olen tilaustyönä tehnyt, mutta nykyisin jätän sellaiset työt tyttäreni Mean harteille, jolta se käy kuin leikki vain. ;o) Omia töitäni olen tehnyt mm. öljyväreillä, akryyliväreillä, vesiväreillä, hiilellä, tussilla ja lyijykynällä.

Sitten meillä on tilausleivontaa. Kokoustarjoilua, leipomista erilaisiin tilaisuuksiin ja juhliin. Meillä on ollut kahvilatoimintaa niin Virtain Perinnekylässä kuin VMT Shopping Center, mikä oli ennen Palmroth Center kauppakeskus Virroilla. Osaan siis leipoa vaikka silmät kiinni niitä hyvin tutuiksi käyneitä reseptejä. Leivontahommissa minua auttaa usein tyttäreni Mea. Leivonnaisemme ja kokkailumme ovat hyvän makuisia ja saaneet hyvää palautetta. Se on mukava asia.

Työjuttuihini kuuluu myös erilaisten tapahtumien järjestäminen: Olen mm. Virroilla vuosittain järjestettävän JuhannusVirrat-tapahtuman markkinapäällikkö. Otan kaikki myyntipaikkavaraukset vastaan, vastaan tiedottamisesta sekä myyntipäivän kokonaisorganisoinnista- mittailen myyntipaikkoja ja opastan myyjät paikalleen. Hoidan laskutustiedot eteenpäin, jne.
Teen myös toimistohommia: Laskutan, maksan palkkoja, lasken arvonlisäveroja ja teen kirjanpitoon liittyviä valmistelutöitä sekä teen erilaisia raportointeja, mitä milloinkin.

Sitten yksi työni on kuntapuolella varhaiskasvatuksessa: Kun kalenterissani on tilaa ja tarvetta on, niin teen sijaisuuksia eri päiväkoteihin. Ylioppilastutkinnon jälkeen en oikein tiennyt, minne hakeutuisin, niin päädyin sitten opiskelemaan sosiaalialalle ja se oli ihan kiva ammatillinen valinta. Olen tehnyt varhaiskasvatustyötä vuosien saatossa enemmän ja vähemmän. Oli hetkiä, jolloin olin pelkästään päiväkodissa töissä, sitten lähdin opiskelemaan toisiakin aloja, mutta tuo työ on pysynyt aina tekemisissä mukana. Pidän lapsista ja yleensä lapsetkin minusta, joten koen senkin työn hyvin mieleiseksi. Minulla on ns. luontaista auktoriteettiä- siksi vitsailin, että lapset pitävät YLEENSÄ myös minusta. ;o) Ei se aina kivaa ole, kun joku komentaakin, mutta hyvin me tulemme lasten kanssa juttuun. Minusta on mukavaa, että käyn tekemässä myös näitä varhaiskasvatuksen töitä- näin pysyn alan muutoksessa mukana.
Luonteeltani olen hyvin sosiaalinen ja avoin; kova puhumaan ja nauramaankin. En mikään ”tyhjän nauraja” ole, mutta ei minua voi totiseksi torvensoittajaksikaan mitenkään luonnehtia. Olen rohkea ja pidän haasteista. Minua ei jännitä pitää puheita ja ottaa kokouksissa puheenvuoroja. Politiiikkaankin tuon näin ollen varmasti laajaa keskustelua, jos pääsen läpi. Pyrin perusteltaviin, järkeviin päätöksiin. ”Suu säkkiä myöten soukalle!” voisi olla yksi mottoni, mutta kyllä välillä pitää ottaa riskejäkin, jotta ei jäädä samalle paikalle liian pitkäksi aikaa makoilemaan. Toimintaa pitää aina pyrkiä järkevöittämään. Uusi aika, uudet kujeet- ja ajan henkeen pitää reagoida. Tehdään yhdessä vetovoimainen Virrat!